Publikācijas

Atsauksmes

Pievienot komentāru
Pievienot

Olita Graudiņa 14.03.2024 20:59
Esmu nepatīkami pārsteigta - no latviešu valodas uz angļu valodu bija suptitri, bet angļu dziesmas netika tulkotas latviešu valodā! Interesanti, tiešām katram latvietim pēc noklusējuma jāsaprot angliski???
Otrs lielais jautājums: Jo rupjāk, jo labāk? Tas tagad ir ultra moderni??? Visas pēdējās izrādes Dailes teātrī lika “ausīm vīst”! Vienīgais pozitīvais bija skatuves noformējums, tas bija baudāms!
Guna Lāma 04.06.2023 02:51
Paldies par pieskārienu kvantu fizikai - šī izrāde ļāva atcerēties to, kas mēs Patiesībā visi esam. Izrādes aktieri - ģeniāli! Šī ir viena no tām retajām izrādēm, pēc kurām paliek ļoti ilga un laba pēcgarša... :-)
Dailes teātris 06.02.2023 10:07
(No Twitter) Oskars Kaulēns @Oskars_Kaulens (05.02.2023.)
Sen nav bijis tāda azarta un aizrautības, kā gaidīt, kurš nākamais šķīstītavā liecinās @daile_lv izrādē “Pusnakts šovs ar Jūdu Iskariotu”. brīnišķīgs teātra pieredzējums, kas smieklu aizsegā piedāvā atšķirīgu interpretāciju patiesībai, ko kristīgā pasaule ir nosaukusi par savējo.
Dailes teātris 06.02.2023 10:07
(No Twitter) itsmeqaqa @itsmeqaqashka (05.02.2023.)
Pusnakts šovs ar Jūdu Iskariotu @daile_lv - saprotu, kāpēc viedokļi dalās. Priekš mērces manā galvā - perfekti! Kuddos Sātanam par izturību visticamāk ļoti neērtos apavos! Kuddos arī Grāvelim par "One of us"!
Dailes teātris 06.02.2023 10:06
(No Twitter) Anete Apsīte @aneteapsite (05.02.2023.)
“Pusnakts šovs ar Jūdu Iskariotu” @daile_lv ar melno un smalko humoru par Jēzus nodošanas tēmu - viena no manām favorītizrādēm šosezon.
Sintija Meijere 04.02.2023 21:54
Sen kāda izrāde nebija tik ļoti patikusi!! Scenogrāfija, mūzika, aktieru ansamblis - lieliski!
Īpaši gribas paslavēt Segliņu, Grāveli, Kurpnieku.
Manai puspagāna dvēselei tik provokatīva un satīriska Bībeles interpretācija ļoti patika!
Jo, citējot izrādi, Bībeli jau nesarakstīja dievs, bet cilvēki. Un cilvēki melo.
Tatjana Krolle 01.02.2023 17:05
Iedomājieties, mēs joprojām ar interesi klausāmies stāstu, kas ir 2000 gadus vecs! Protams, tas ir mūsdienu autora pārveidots – uz skatuves vērojam izdomāto tiesu par Jūdu, uzklausot advokātu, prokuroru un dažādus lieciniekus, cenšoties sniegt sev atbildes uz jautājumiem – kas ir īsts grēks, un kas ir “labais” un "ļaunais".
Ā, un tas viss notiek naktskluba šova stilā, pat ar muzikāliem priekšnesumiem. No vienas puses šeit – ļoti nopietni eksistenciāli jautājumi, no otras – tas viss ir ļoti smieklīgi.
Starp citu, kurš ir teicis, ka reliģija ir ļoti nopietna tēma un par to nevar smieties? Iedomājieties – Poncijs Pilāts (Gints Grāvelis) zelta dūnu jakā dzied slaveno hitu “What if God was one of us…”. Māte Terēze (Ieva Segliņa) un Lucijs jeb Sātans (Niklāvs Kurpnieks) - ir brīnišķīgi, un visi pārējie aktieri arī!
Kaut kā man atgādināja “Meistaru un Margaritu” - šeit arī ir Jeruzaleme un balagāns, bet arī nopietni jautājumi par izvēli un likteni - lugas autors noteikti ir lasījis Bulgakovu.
Īpaši jūtīgus brīdināšu, ka ir daži ļoti rupji joki un vārdi.
Ja tas netraucē, tad ļoti iesaku šo izrādi. Ir ko redzēt tajā un ir par ko padomāt pēc tās.
Kristīne Mālkalniete-Ošiņa 20.01.2023 22:41
Kolosāla izrāde!!! Paldies režisoram un visam aktieru ansambilm par brīnišķīgo sniegumu!!! Mūsdienīga, aktuāla, izklaidējoša, liek pakustināt ''smadzenītes'' un laiks, skatoties izrādi, aizsteidzās kā mirklis. Bravo!
Evija Kurzemniece 20.01.2023 09:00
Lieliska izrāde. Varu droši atzīties - iemīlējos sātana tēlā. Monologi un aktīvie dialogi tik ļoti saistoši, ātri, provokatīvi, ka tā vien gribētos aiziet vēl vienu reizi uz šo izrādi, lai izbaudītu to visu atkārtoti. Šo visu ļoti efektīvi pastriprināja arī video
Līga Biksiniece 19.01.2023 11:56
Izrāde, kas neatstāj vienaldzīgu. Sākumā kā kristietei bija šoks par izteiksmes līdzekļiem un leksiku, atainojot tomēr Bībeles stāstu. Taču šīs pārspīlētais un kariķētais veids, bet vienlaikus domu dziļie dialogi liek domāt, vērtēt un paskatīties uz daudzām mūžīgām lietām un jautājumiem no dažādām pusēm. Lielisks aktieru darbs. Tomēr, manuprāt, izrādes vēstījums neciestu arī, ja tur būtu mazāk rupjību. :)
Antra Legzdina 17.11.2022 12:57
Kā teātrmīle bet arī īstena kristiete pirms tam sadzēros validolu, atvēru čakras un gāju. Piedzīvoju pašnegaidītu sajūsmu un brīžiem pat katarsi. Priekš manis tas viss bija kā viens elpas vilciens, tāds, pēc kura, piedaloties stāvaplausos, tikai lēnām izdevās atiet. Domāju, ka (kā jau tam arī vajag būt) katrs skatītājs priekš sevis izgaismos kā kvintesenci ko citu... Provokatīva? Jā. Nekas nav tikai balts vai melns? Jā. No sirdsapziņas neaizbēgsi? Jā. Jo dziļāk diskusiju mežā, jo vairāk neskaidrību malkas? Jā. Ja brīvajai gribai uzklūp nepārvaramas varas ierobežojumi, vai to var saukt par brīvo?... Priekš manis personīgi kvintesence bija pats pēdējais skats, tā būtība un centrālā trio izvietojums (sīkāk nespoilerēšu). Absolūtais bravo aktieriem, režisoram un manam mīļajam Dailes teātrim. Aktuāli, uzrunājoši, izklaidējoši, smeldzīgi un brīžiem nāvīgi smieklīgi. Love you!
Solveiga Ozoliņa 11.10.2022 14:32
Izrāde patika. Kaut kas nebijis. Gribētos uzteikt aktieru meistarību, jo teksts sarežģīts un monologi reizēm gari un ātri norunājami. Mūzika der pat ļoti, mazliet atslēdz no teksta, lai pēc tam var klausīties ar jaunu sparu. Iesaku iegādāties un apgūt "programmiņu" pirms izrādes. Ir vērts noskatīties.
Dailes teātris 10.10.2022 12:47
(No Facebook) Džesija Safonova (10.10.2022.)
Jā, ir kā solīts , provokatīva, mazliet šokējoša, arī jautra, arī skumja, par mūžīgajiem jautājumiem domāt rosinoša un muzikāla. Tāds riktīgi labs kokteilis . Dialogu daudz un brīžam gribās uzlikt pauzi, patīt atpakaļ un noklausīties vēlreiz. Noteikti iesaku!
Dailes teātris 10.10.2022 12:46
(No Facebook) Karina Pētersone (10.10.2022.)
Bravo režisoram Mārtiņam Eihem, aktieru ansamblim un visai izrādes komandai! Jaudīga izrāde!
Lidija Borisa 09.10.2022 18:05
Kopumā laba izrāde, ar saviem BET. Vai tiešām režisori nav sapratuši, ka normālu teātra publiku neuzrunā pimpīši un pežiņas.Tas ir lētais variants, varbūt patiks 15 gadīgiem? Otrs variants, ja nepārzini angļu valodu, arī ir problemātiski, jo dziesmu tekstus varēja subtitrus rakstīt latviski.Bet laikam jau latviešu valodā nav aktuāla.Aktieru spēlē izcila,paldies