Publikācijas

Atsauksmes

Pievienot komentāru
Pievienot

evija bišere 06.10.2023 13:53
nenoliedzami baudāma aktierspēle. Dārta Daneviča sevi parāda un pat pierāda. man pašai, gan rodas iekšēja "šķēre" starp izrādes sākuma uzdoto toni un manieri , - pret izrādes beigām. zinot, kas notiek tālāk, es sākumu gribētu citādākā toņkārtā, bet tas - subjektīvi. ļoti ceru, ka šāda tēma mums paliks tikai adoptēta un pielāgota, bet ne īsta un reāla.
iesaku !
Ilze Melgalve 02.10.2023 10:51
Viens no pēdējā laikā spēcīgākajām redzētajām izrādēm. Dārta sevi vienkārši dedzina uz skatuves, apbrīnoju viņas drosmi.

Atsaucoties uz citiem komentāriem šeit, es būtu gatava visu izrādi nostāvēt kājās. Manuprāt, ļoti labi izdomāts, nodalot pagātni no stāsta, izmantojot balss ierakstus un tumsas efektu. Nemaz netraucēja pārceltais sižets, jo galveno domu tas uztvert nemaz netraucēja.

Vienīgais, kas traucēja izrādes laikā bija neērtie krēsli un ... kode.
Andis Aizpurs 30.05.2023 23:39
Pilnīgi piekrītu jau iepriekš minētajam, ka doma izrādes notikumus pārcelt uz Latviju ir neveiksmīga, un liek izskatīties lugai pēc haltūras, lai aizpildītu vajadzīgo meinstrīmu izrāžu kopējajā masā par vajadzīgo tēmu. ļoti nepatīkama pēcgarša pēc izrādes - sajūta, ka esi piedzīvojis emocionālu vardarbību - tieši no izrādes radītāju puses. Bija vēlme doties projām vēl krietni pirms izrādes beigām, bet tikai ieaudzinātās uzvedības normas to nobremzēja (pat ņemot vērā visu augstākminēto par haltūru, nevar noliegt Dārtas izcilo aktierspēli).
kopumā - žēl velti iztrētā laika.
Ieva 17.04.2023 14:02
Izcila aktierspēle!
Ļoti daudz emociju!
Paldies!
Indra Lodziņa 27.03.2023 12:35
Izrādes morāle - vienmēr paļauties uz pirmo iespaidu, jo Meitenei Zēns sākumā taču "dziļi riebās".
Vislielākie iebildumi man ir pret režijas izvēlēm, lielu daļu izrādes liekot skatītājiem pavadīt tumsā, liekot skanēt tikai galvenās varones balsij, turklāt ierakstā. Pirmkārt, garlaicīgi, otrkārt, "ož" pēc haltūras. Kā zināms, talantīgi aktieri mierīgi spēj noturēt publikas uzmanību vieni paši arī bez pauzēm pat 2un 3 stundas.
Arī izvēle pārcelt lugas darbību uz Latviju nostrādā pret, jo tas liek zaudēt ticību notiekošajam. Latvijā nav tādu ambīciju un arī tādu panākumu.
Dārta strādā gludi, bet mazliet atsvešināti, taču viena epizode lika sajūsmā noelsties. Kā viņai izdevās piedabūt savu sejas nervu noraustīties tieši brīdī, kad viņa paziņo skatītājiem par Zēna pašnāvības mēģinājuma iznākumu, nudien nezinu, bet spiežu roku.
Deniss Kellijs raksta ļoti spēcīgi, prasot arī tik pat spēcīgu izpildījumu. Diemžēl Dailes "Zēni nav meitenes" nestāv līdzi Nacionālā "Pēc beigām". Un celties kājās pēc izrādes nudien nav nekādas vajadzības.
Ilona Upeniece 09.03.2023 11:10
Milzīgs paldies par izrādi, es tiešām apbrīnoju šo aktrisi,kura var gandrīz 2 stundu izrādi tā spēj pasniegt. Es varu tikai iedomāties, cik spēka tas prasa gan emocionāli, gan fiziski. Noskatījos vienā elpas vilcienā, kas ir izcils rādītājs. Vēlreiz paldies un veiksmi! :-)
Guna Savicka 28.02.2023 16:13
Visu cieņu Dārtai. Visu izrādi, pat smieklīgos brīžus, caurstrāvoja spriedze un sajūta,ka kaut kam jānotiek...tikai īsts profesionālis spēj tā noturēt skatītāju uzmanību. Izrādes beigas,protams,izskaidro caurvijušos traģisko noskaņu.
Marlēna Alstere 11.02.2023 10:18
Aizpildīt skatuvi tā, ka jebkura cita aktiera klātbūtne būtu absolūti lieka, šķiet augstākā iespējamā pilotāža aktiera darbā. Piepildīt zāli ar sevi… Sniegums, kuru nav mēģināts noslēpt aiz pārliekas scenogrāfijas - bez lieliem kostīmiem un dekorācijām. Stāvēt uz skatuves un izdzīvot dzīvi, neko neslēpjot, necenzējot un neizskaistinot. Tā ir kaila aktierspēle! Minimālisms (labā nozīmē) scenogrāfijā, bet maksimālisms aktierspēlē. Tīri, dzīvi un trāpīgi, šis ceļojums izved cauri emociju virpulim, no smieklu asarām līdz sažņaugtai sirdij.. un to visu paveic viens cilvēks - Dārta Daneviča.
Dailes teātris 10.02.2023 10:48
(No Twitter) Kristīne Komarovska @KikiiKom (09.02.2023.)
Vērtīga izrāde- no teju stāvkomēdijas līdz izjukt pa vīlei traģēdijai. Bravo @daile_lv @darta_avant #ZēniNavMeitenes
Dailes teātris 10.02.2023 10:47
(No Twitter) ne džeina fonda @xofamemonster (09.02.2023.)
Wow, wow, wow. Izrāde, kas pārsteidz, saviļņo, sajūsmina, sarūgtina, aizkustina un atstāj skatītāju ar maigi kairinošu virpuļviesuli prātā. Labā nozīmē. @darta_avant ir fascinējoša un kaptivējoša monoizrādē #ZēniNavMeitenes (rež. @DianaKaijaka) @daile_lv – BRAVO!