Linda Rudene
VALMIERAS DRĀMAS TEĀTRA IZRĀDE "SIA ĢIMENES ROMĀNS"

Mazā zāle

Viltotas patiesības 2 daļās
Pirmizrāde - 2022. gada 4. novembrī
Izrādes ilgums -

Uzlūkojot Japānas kultūru un tās iedzīvotāju mentalitāti no mūsu skatupunkta, var likties sarežģīti saskatīt vienojošo, tomēr, lai arī Rīgu un Tokiju šķir vairāk kā desmit tūkstoši kilometru – vai tik pat vērienīgs ir arī atstatums starp cilvēkiem? Japānā indivīda vērtību nosaka statuss sabiedrībā un apkārtējo atzinība. Bet kāda ir mūsu mēraukla? Japāņu mentalitātei raksturīgo atturīgumu ietekmējusi ģeogrāfija, izolējot to no kontinenta. Bet kas mūs piespieda dzīvot viensētās? Japānas kultūrā nav pieņemts skaļi izpaust savas emocijas, runāt par problēmām un pārdzīvojumiem. Bet vai mēs sev to ļaujam?

Izrāde atklāj stāstu par kādu īpatnēju uzņēmumu Japānā, kura darbības mērķis ir mazināt 21. gadsimta izplatītāko saslimšanu, kas nepazīst nedz ģeogrāfiskas robežas, nedz kultūras atšķirības – vientulību.

    Lomās

    Aigars Apinis, Rūdis Bīviņš, Artis Jančevskis, Māra Mennika, Ieva Puķe, Skaidrīte Putniņa, Diāna Krista Stafecka

    Radošā komanda

    Režisors
    Toms Treinis
    Scenogrāfs
    Kristaps Kramiņš
    Kostīmu māksliniece
    Marta Treine
    Gaismu mākslinieks
    Niks Cipruss
    Komponisti
    Mārtiņš Zariņš, Sho’on Shibata (Japāna)
    Kustību konsultants
    Aigars Apinis

    Atsauksmes

    Pievienot komentāru
    Pievienot

    Linda Krāģe 05.03.2023 00:17
    Pārsteidza galvenā varoņa aktiera talants! Arī citi aktieri šajā izrādē bija lieliski. Patika scenogrāfija. Super izrāde, lai gan pat neesmu teātra fane.
    Ruta Vēvere 14.12.2022 20:12
    Izrāde "SIA  Ģimenes Romāns",pēc noskatīšanās atstāja ļoti skaudru pēcgaršu,bet arī šādas izjūtas ir vajadzīgs piedzīvot,lai saprastu dzīves patieso jēgu,bet nu visu pēc kārtas.
     Iespējams,ka arī Latvijā šādi pakalpojumi būtu pieprasīti,jo diemžēl vai uz katra soļa,ikdienā var redzēt vientuļus cilvēkus,kas zināmu iemeslu dēļ,vai aiz kautrēšanās vai neuzdrīkstēšanās vai kāda cita iemesla dēļ,neuztur ne jebkādas attiecības un beigu beigās,kad tomēr dzīvē pienāk brīdis,kad ir vēlme būt attiecībās,tomēr realitātē ir pilnīgi vieni un par vēlu saprot/attopas,ka ir jau par vēlu ko labot. 
    Uzkatāms piemērs-burtiski gandrīz visu cilvēku ''urbšanās'' savos mobīlajos telefonos.Īpaši tas redzams sabiedriskajā transportā,arī privātajos transportos,burtiski visur cilvēkiem rokās ir mobīlie telefoni.Vai tiešām tajos ir kas TĀDS,ka nespējam ne redzēt,ne dzirdēt,kas notiek apkārt!?
     Vēl piemērs ir pilnie pansionāti Latvijā,kuros diemžēl mīt ne tikai vientuļie cilvēki,bet arī tādi,kuriem ir gan bērni,gan mazbērni.Bet tomēr katra cilvēka paša ziņā ir izvēlēties,kā dzīvot(protams arī ar izņēmumiem).
    Saprotams,ļoti cilvēcisku jūtu un cēlu mērķu dzīti,šādi pakalpojumi strādā,bet reizēm,kā uz naža asmens,ar ētikas robežām.
    Ļoti patika galvenās lomas aktieris Aigars Apinis,kas iznesa visu šīs izrādes smagumu,tā viegli,bet ar smeldzīti.
    Paldies režisoram Tomam Treinim.
    Paldies visam Valmieras teātra kolektīvam,ka pie lēnajiem remonta apgriezieniem un neapskaužamajiem ikdienas darba apstākļiem,spējat realizēt tik labas izrādes,visu cieņu.Paldies arī Dailes teātrim,par sadarbību ar Valmieras teātri.
    Iesaku visiem,
    ĻOTI LABA IZRĀDE.
    Dailesteatris.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu.

    Izmantotās sīkdatnes

    Pieteikties jaunumiem