Juns Fose
VALMIERAS DRĀMAS TEĀTRA IZRĀDE "VĀRDS"

Mazā zāle

Ģimenes drāma 2 daļās
Pirmizrāde - 2023. gada 20. janvārī
Izrādes ilgums -

Viņa ir jauna sieviete, kura gaida bērnu un kopā ar savu draugu atgriežas viņas vecāku mājā, kur sarunāšanās vienam ar otru gandrīz vairs nenotiek, bet savstarpējās attiecības kļuvušas par rituālistiskiem un paredzamiem žestiem. Šajā ģimenē būt vienam ir nepanesami, bet būt kopā –  neizturami.

Luga “Vārds” ar savu smago klusumu un aprautajiem, dzejai līdzīgajiem dialogiem atgādina Beketa un Pintera darbus. Juns Fose atzīst, ka dažas līdzības ir: „Pinters sacīja, ka viņa lugas nav par komunikācijas trūkumu un nesarunāšanos, bet gan par pārāk intensīvu komunikāciju. Es varētu teikt to pašu – mani cilvēki sarunājas bez vārdiem. Jo viņi jau zina, kas tiks sacīts.”

Juns Fose (Jon Fosse, 1959) tiek dēvēts par norvēģu mūsdienu drāmas jauno Ibsenu. Viņš raksta arī romānus, dzeju un esejas, un ir viens no iestudētākajiem dramaturgiem pasaulē, viņa lugas ir tulkotas vairāk nekā četrdesmit valodās. Saņēmis neskaitāmas balvas un apbalvojumus, tostarp Skandināvijas Nacionālā teātra balvu (Scandinavian National Theatre Award, 2002), Mākslas Padomes Norvēģijas Goda balvu (The Arts Council Norway Honorary Prize, 2003) un Zviedrijas Akadēmijas Ziemeļvalstu balvu (Swedish Academy Nordic Prize, 2007), bet 2010. gadā tika apbalvots ar prestižāko teātra balvu pasaulē – Ibsena balvu (Ibsen Award).

  • Stroboskops

Lomās

Ieva Estere Barkāne, Klinta Reinholde, Sandis Runge, Krišjānis Salmiņš vai Tālivaldis Lasmanis, Krišjānis Strods, Elīna Vāne

Radošā komanda

Režija un telpa
Reinis Suhanovs
Kostīmi
Līga Zepa
Gaisma
Oskars Pauliņš

Atsauksmes

Pievienot komentāru
Pievienot

Dailesteatris.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu.

Izmantotās sīkdatnes

Pieteikties jaunumiem