Dailes teātra Vasaras dārzā pirmizrāde iestudējumam “Blokmājas DONS KIHOTS”

Šodien Dailes teātra Vasaras dārzā pirmizrādi piedzīvo Artūra Dīča lugas “Blokmājas DONS KIHOTS” iestudējums. Tas ir stāsts par draudzību un vientulību vienlaikus – par nelaimīgu cilvēku, kurš, būdams pašizolācijā, rada savu iedomu pasauli un dzīvo citā realitātē. Izrāde ir neparasta ar to, ka īstenota vēl neierastā izpildījumā: aktieri atrodas vienā telpā, bet skatītāji – citā. Galvenajās lomās Dainis Grūbe un Lauris Subatnieks, izrādes režisors – Gundars Silakaktiņš. Jūlijā un augustā iestudējums būs skatāms Dailes teātra vasaras sezonas “Pirmssezonas pieslēgums” ietvaros.

Gan aktieriem, gan skatītājiem izrāde “Blokmājas DONS KIHOTS” ir jauna pieredze, jo aktieri spēlē nevis uz skatuves, bet Dailes teātra kafejnīcā. Savukārt skatītāji sēž teātra dārzā, un abas iesaistītās puses šķir stikla siena. Lai sadzirdētu uzveduma nianses, katram skatītājam, ievērojot visus valstī noteiktos drošības un higiēnas pasākumus, pirms izrādes tiek izdalītas digitālās austiņas. Neierasto pieredzi papildina reālajā laikā filmēti video, ko iespējams vērot Vasaras dārzā izvietotajos ekrānos.

Luga ir Artūra Dīča skatījums uz mūsdienu traģēdiju. Tajā ietverti visi traģēdijas žanra noteikumi, tomēr šī ir mazliet ironiska traģēdija. “Blokmājas DONS KIHOTS” sižets stāsta par parastu mikrorajona tipveida blokmāju, kurā ir kāds dzīvoklis. Ejot garām tā durvīm, kaimiņi parasti mazliet pieliek soli. Ir labāk nezināt, ko aiz tām dara dzīvokļa vientuļais iemītnieks, kurš sevi dēvē par Jautājuma zīmi pat tad, ja par pasaules drīzo likteni zina ko tādu, ko nezina neviens cits.

Toties Viktors šīm durvīm garām paiet nedrīkst. Viņa ikdienas darbs ir pārbaudīt elektrības skaitītāja rādījumus. Pašam gan mājās viss jūk un brūk. Ticis dzīvoklī, Viktors kļūst par Jautājuma zīmes ķīlnieku un līdzzinātāju, un viņam ir tieši viena stunda laika, lai kopā ar stipri savādo blokmājas donkihotu glābtu pasauli.

Režisora Gundara Silakaktiņa vadībā galvenajās lomās iejūtas aktieri Dainis Grūbe un Lauris Subatnieks. Par izrādes māksliniecisko noformējumu rūpējas mākslinieks Aigars Ozoliņš, mākslinieka asistente Jurate Silakaktiņa un mūzikas konsultante Zane Dombrovska, bet par gaismu – mākslinieks Harijs Zālītis, izrādes video mākslinieks – Jēkabs Vilkārsis.

Izrādi būs iespējams vērot 1., 2., 3., 4. un 5. jūlijā, kā arī 8. un 9. augustā Dailes teātra Vasaras dārzā. Apmeklētājiem pulcēšanās pusstundu pirms pasākuma, ievērojot valstī noteiktās drošības prasības. Tā kā izrāde notiek brīvdabā, aicinām izvēlēties laikapstākļiem atbilstošu apģērbu.

Dailesteatris.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu.

Izmantotās sīkdatnes

Pieteikties jaunumiem