Informācija saistībā ar COVID-19 saslimušo darbinieku Dailes teātrī

Vakar, 20. martā,  saņēmām ziņu no Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC), ka vienam Dailes teātra darbiniekam ir konstatēts pozitīvs COVID-19 testa rezultāts. Viņš patlaban ārstējas mājas apstākļos. 

Balstoties uz jau iepriekš sastādīto kontaktu sarakstu, visi darbinieki iespēju robežās ir apziņoti. Teātris bija slēgts publikai jau kopš sestdienas 13. marta, pēc tam strādāja tikai ēku apsaimniekojošais personāls un vadība.  Tagad tas ir slēgts pavisam vismaz uz nedēļu līdz 14 dienu perioda beigām, kas rēķināts no brīža, kopš saslimušais darbinieks ir bijis teātrī.

Cik mums zināms, visi darbinieki apzinīgi atrodas pašizolācijā. Esam aicinājuši, mudinājuši un vēlreiz un vēlreiz atgādinājuši sazināties ar SPKC un veikt testu, ja ir novērotas kaut mazākās slimības pazīmes vai simptomi.

Esam izsūtījuši ziņojumu visiem darbiniekiem ar informāciju, kur iespējams iegūt papildus informāciju, un tālruņa numurus, kur zvanīt neskaidrību gadījumā. Ja saņemsim kādu papildus ziņas no SPKC, vadība nekavējoties informēs darbiniekus par nepieciešamajām rīcībām konkrētajā situācijā.

SPKC informēja, ka  inficēšanās risks skatītājiem ir uzskatāms kā zems.

Patlaban darbinieki šo situāciju uztver mierīgi, saprotoši, panikas nav. Diemžēl mums ir jāsadzīvo ar faktu, ka tuvākajā nākotnē šāda situācija var būt jebkurā lielā uzņēmumā vai iestādē, līdzko tur parādīsies pirmie pozitīvie testa rezultāti kādam no komandas.

Mums Latvijā, iespējams, tā būs viena no pirmajām pieredzēm tik lielā un publiskā uzņēmumā. Būsim gatavi dalīties ar citiem, kā mēs organizējam procesu un ar kādām, gan psiholoģiskām, gan praktiskām, problēmām saskaramies situācijā, kad viens no mūsu lielās komandas ir saslimis ar vīrusu, no kura, diemžēl, neviens no mums nevar būt droši pasargāts. 

Lai mums visiem laba veselība!

Tiksimies atkal jaunās izrādēs Dailes teātrī.

Dailesteatris.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu.

Izmantotās sīkdatnes

Pieteikties jaunumiem