Uzsākam biļešu tirdzniecību uz decembra izrādēm

Piektdien, 9. oktobrī, sākam biļešu iepriekšpārdošanu uz izrādēm decembrī – tajā skaitā arī uz trīs jauniestudējumiem – “Rēzijas Kalniņas jubilejas koncertu” Dāvja Sīmaņa režijā, izrādi bērniem “Vecenītes ar saulessargiem” un kustību un vizuālās mākslas izrādi “Ļoti labas minūtes”.

16. decembrī Dailes teātra Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvos “Rēzijas Kalniņas jubilejas koncerts” Dāvja Sīmaņa režijā. Rēzija Kalniņa skatītājiem pazīstama kā viena no izcilākajām savas paaudzes aktrisēm, kas uz Dailes teātra skatuves spēlējusi leģendāras personības –  Marlēnu Dītrihu, Frīdu Kalo un Anglijas karalieni Elizabeti. Aktrises apaļajā jubilejā Dailes teātris ar Dāvja Sīmaņa režisētu svētku koncertu godinās nevis kādu no augstākminētajām izcilajām sievietēm, bet izcels tieši Rēzijas Kalniņas unikālo personību.

16. decembrī pirmizrāde notiks arī Dailes teātra Mazajā zālē. Klāvs Mellis iestudē izrādi bērniem “Vecenītes ar saulessargiem”. Manuela Kofiņjo Lopesa darbs bērniem latviski izdots jau 1981. gadā, taču savu dramatizējumu uz kādas no valsts teātru skatuvēm piedzīvos pirmo reizi. Pasaka vēsta par septiņām māsām – seniorēm, kas dzīvo meža biezoknī un aizraujas katra ar savu vaļasprieku – putnkopību, dārzniecību vai rokdarbiem. Apveltītas ar neierobežotu radošumu un brīvo laiku, septiņas māsas ar saulessargiem pārvērš brīnumā visu, kam pieskaras, tādējādi atklājot fantāzijas pilnu iekšējo pasauli, kuru kā retu dārgumu saglabājušas sevī līdz sirmam vecumam.

Izrādē lomās iejutīsies Indra Briķe, Akvelīna Līvmane, Mirdza Martinsone, Ilze Vazdika, Lidija Pupure, Olga Dreģe un Juris Strenga vai Gunārs Placēns, bet režisoram Klāvam Mellim radošajā komandā pievienojusies scenogrāfe Austra Hauks, kostīmu māksliniece Berta Vilipsone un gaismu mākslinieks Jānis Sniķers.

Savukārt kustību mākslinieki Elīna Gediņa un Rūdolfs Gediņš kopā ar vizuālajiem māksliniekiem Kristu Dzudzilo un Reini Dzudzilo veido izrādi "Ļoti labas minūtes", domājot par trešo pāri Asju Lācis un Valteru Benjaminu. Šis darbs, atsaucoties Benjamina “Maskavas dienasgrāmatai“, rodas kustību mākslai un vizuālajai mākslai sarunājoties. Abi pāri ir dziļā pārliecībā, ka šīs mākslas formas viena otru papildina un spēj veidot spēcīgu veselumu. Izrāde iecerēta kā sievietes un vīrieša ķermeniska saruna bez vārdiem, kurā abi ir iesprostoti ne tikai savās attiecībās, bet arī sarkanajā kubā, kas iezīmē divu cilvēku neizbēgamo blakuseksistenci, kas ir pilna spēles, absurda, pārpratumu, dusmu, prieka, seksualitātes, ziemas un vasaras. Izrāde notiks Dailes teātra Lielajā zālē 2. decembrī.

Biļetes uz decembra izrādēm no 9. oktobra pieejamas Dailes teātra un Biļešu paradīzes kasēs, kā arī internetā BilesuParadize.lv. Tikai 9. oktobrī biļetes uz decembra repertuārā esošajām izrādēm, izņemot pirmizrādēm, ir iespējams iegādāties ar 10% atlaidi.

Decembra repertuārs ŠEIT!

Dailesteatris.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu.

Izmantotās sīkdatnes

Pieteikties jaunumiem