Publikācijas

Atsauksmes

Pievienot komentāru
Pievienot

Dailes teātris 23.12.2019 17:59
Ieva Pulvere virtuālajā grupā #SkatītājsVērtē:

"[..] Izrāde vedināja uz pārdomām par to, vai nevēlēšanās pieņemt jauno un citādo ir tikai Latvijas lauku iezīme? Gribētos jau ticēt, ka lielākā daļa sabiedrības ir kļuvusi atvērtāka, pieņemošāka un empātiskāka. Diemžēl ne tik senie notikumi ar “Mucenieku bēgļiem” parādīja, cik liela sabiedrības daļa tomēr nespēj atmest aizspriedumus un provinciālismu un, ka mums vēl tāls ceļš ejams. Tādēļ prieks, ka ir izrādes, kas pieskaras šīm aktuālajām tēmam. Kopumā saturīga un laba izrāde, kuru iesaku visiem, kas spēj kritiski skatīties gan uz vietējās sabiedrības, gan globālām problēmām."

Pilnu izrādes apskatu lasiet https://ej.uz/5u6o
Dailes teātris 11.12.2019 14:50
Milana Drugoveiko virtuālajā grupā #SkatītājsVērtē:

"[..]Izrādē ir visas mūsdienu pasaules krāšņums vienā veselumā, kurā ir ļoti vienkārši saskatīt tik daudz pretrunīgas informācijas. Atliek tik saķert galvu, sakravāt koferus, nopirkt biļeti uz Marsu (vai jebkuru citu planētu, kura vairāk iet pie sirds) un uz visiem laikiem pamest šo Zemi. Protams, izrādē var meklēt tādas atbildes kā “jāpieņem cilvēki ar visām kultūras īpatnībām, jāpalīdz viens otram, jāciena otra tradīcijas, utt.”, bet tā otra pieņemšana sākas ar sevis paša izzināšanu. Vai ne? Tāpat arī izrādes beigas raisa vairāk jautājumu, nekā sniedz atbildes..

Vismaz neesmu redzējusi nevienu izrādi šī gada laikā, kura runā par aktuālām pasaules problēmām, kas sniedzas ārpus Latvijas robežām. Manuprāt, ja ir vēlēšanās apskatīties uz mūsdienu politisko, sabiedrisko un ekonomisko pasaules situāciju caur vienas ģimenes stāsta prizmu, tad šī izrāde noteikti jāredz! Ļoti koncentrēts, saturīgs un uz vērtību pārdomāšanu vērsts darbs.[..]"

Pilnu izrādes apskatu lasiet šeit - https://ej.uz/8oka
Ginta Svilāne 02.11.2019 15:52
Ļoti patika. Personāžu iezīmēs varēja atrast ko pazīstamu sevī, kaimiņā, vecmammā... laba, dziļa, aktuāla tēma. Kā es rīkotos? Kā mana ģimene? Kā būtu pareizāk? Vai/ cik ļoti varam ietekmēt citu viedokli? Neticēju aktieriem tikai pāris epizodēs, tātad - bravo! :) un jaunās meitenes - super!
Dailes teātris 13.03.2019 15:31
(no twitter.com) Alina @osealina
Šovakar @Dailesteatris Balta vārna melnā krāsā lieliska izrāde paldies aktieriem un paldies @Resetins
Mairis Volks 17.02.2019 16:12
16,02,2019 Ģeniāls jauno meiteņu tēlojums!!!
Dailes teātris 11.02.2019 15:32
Sigita Paula Cepleviča virtuālajā grupā #Skatītājs vērtē: https://ej.uz/jwz5
Laura Lake 11.01.2019 03:41
Ja seko līdzi tam, kas notiek pasaulē, izrāde nekas satricinošs un oriģināls nav. Toties man liels prieks, ka režisors ir Intars Rešetins un ''Austrumnieks'' ir Dainis Grūbe, jo pirmajam vismaz ir patiesi adekvāts un pasaulīgs skatījums uz aktuālo tēmu, bet aktieris veiksmīgi ienes lomā arī nelielu devu sirsnības, kas, manuprāt, bija ļoti svarīgi, lai parādītu, ka arī no svešām zemēm nākušais var būt tikai cilvēks. Patiesībā itin visi aktieri ļoti reālistiski attēlo attiecīgās sociālās/ģimeniskās/paaudzes lomas, kas viņiem piešķirtas. Pat bērnu klātbūtnei bija svarīga loma, jo iezīmēja, ka meitenītes, kurām vēl nav izveidojušies aizspriedumi par šo 'svešo', var brīvi, viegli un ar veselīgu interesi uzņemt savā mājā jauno vīrieti. Intervijā ar Rešetinu lasīju, ka pat aktieru viedokļi par šo jautājumu stipri dalījušies; gribētos domāt, ka šāds materiāls arī pašiem spēlmaņiem atver skatījumu uz citādo.
Kas attiecas uz aktierspēli, visi bija laba komanda, vienīgi jāpiemin, ka Pēteris Liepiņš, cik viņu pēdējo pāris gadu laikā esmu redzējusi laikam vēl trijās izrādēs un visās viņš spēlē - vienu un to pašu lomu. Lauris Subatnieks tik ļoti, ļoti ticami izspēlēja it kā jau sirdī labo, bet nu tik provinciālo un greizsirdīgo latvju mazpilsētas vīrieti. Erika Eglija bija laba izvēle savai lomai, viņiem arī ar Grūbi bija pāris vienkārši mīļas ainas, kas tik labi iezīmēja šo tēlu mīlestību un to, ka patiesībā jau viss varētu arī būt daudz vienkāršāk.
Kopsummā - prieks par mūsu teātra iešanu līdzi laikam, prieks, ka Dainis spēlēja šo lomu mierīgi un rimti, ar šarmu; un vēlu arī turpināt ar aktuālām tēmām!
Dailes teātris 14.12.2018 16:02
Eldars Salvis Rozentāls virtuālajā grupā #Skatītājs vērtē: https://ej.uz/sbqf
Dailes teātris 12.12.2018 15:39
(no twitter.com) Armands Simsons @armandssimsons
Katru dienu braucu garām daudziem un vairākas reizes. Šovakar beidzot izdevās pie viena piestāt un izbaudīt! Par, ko Jūs tur padomājāt? Es par @Dailesteatris Šovakar pirmo reizi @Resetins režija. #baltavarnamelnakrasa Bravo! Smagi aktuāla tēma jautri ikdienišķā atspoguļojumā!
Vija Kursiete 12.11.2018 12:41
Vai, piemirsu, ļoti patika meiteņu dejas,malacīši, tā turpināt!
Vija Kursiete 12.11.2018 12:40
Intar - paldies, izcili! Mums tikai gribējās to sīrieti mazliet ietonētu. Beidzot normāla izrāde, bez plikumiem un jēlībām, ar pārdomātam, precīzām detaļām! Ļoti mūsdienīga, mūs skaroša tēma un risinājums. Aktieri kā vienmēr lieliski, izņemot Grūbi. Nesaprotu par ko viņu cildina? mūsu, visas ģimenes skatījumā, visneizteiksmīgākais, vispār nekas... neiznesa tēlu ne ar valodu, ne izturēšanos un, protams, atkal ar vājo balsi un slikto dikciju, otrā rindā atrodoties kaut kā sapratām tekstus, bet ja būtu tālāk, tad atkal neko nedzirdētu.
Dailes teātris 04.06.2018 10:03
Dailes teātris 01.06.2018 16:35
Dailes teātris 31.05.2018 14:03
Anna Marta Nordmane Virtuālajā grupā #Skatītājs vērtē: http://dailesteatris.tumblr.com/post/174431974410/domājamā-izrāde
Dailes teātris 30.05.2018 11:04
Silva Jeromanova-Maura Virtuālajā grupā #Skatītājs vērtē: https://tmblr.co/Z8B46l2YQt_IW
Dailes teātris 28.05.2018 11:58
(no twitter.com) Mara @tincii
Slānis uz slāņa - patriotisms, tradīcijas, lauku bezcerība, multikulturālisms, aizspriedumi. Daudz kas no tā vērtīgs, bet pārvērtējams. #BaltaVarnaMelnaKrasa @Dailesteatris runā tikai un vienīgi par mums - uz ko esam spējīgi, kas ir latvieša tolerances un saprašanas robeža.
Dace 27.05.2018 22:00
Cienījama izrāde, Ērika Eglija apburoši pārliecinoša, Dainis Grūbe, kā vienmēr, izcils, paldies :)
Dailes teātris 23.05.2018 17:25
(no twitter.com) Sandra Briede @BriedeBriede (20.05.2018.)
Ļoti labs nedēļas nobeigums ar @Dailesteatris Baltu vārnu melnās krāsā. Tā iepriecinās visu paaudžu skatītājus. Bet kāda spēcīga jaunā maiņa aug @Resetins ! Tik talantīga meita! Šeit nebija mazu lomu, katrs tēls izstrādāts! @DainisGrube īsts ārzemnieks!

Izrādi atbalsta