Dailes teātra Lielajā zālē iestudēta Justīnes Kļavas komēdija “SIDRABA ŠĶIDRUMS”

Režisore Paula Pļavniece uz Dailes teātra Lielās skatuves iestudējusi dramaturģes Justīnes Kļavas lugu “SIDRABA ŠĶIDRUMS”, kas ar melnā humora, politnekorektuma un ironijas pilnu skatienu aicina pievērsties pandēmijas ēnā piemirstiem, taču ne mazāk būtiskiem jautājumiem.

Izrāde “SIDRABA ŠĶIDRUMS” sākotnēji bijusi iecerēta kā teātra trupas “KVADRIFRONS” projekts, bet dažādu apstākļu dēļ tā netika pabeigta. Vairāku veiksmīgu sakritību rezultātā izrādes radošajā komandā apvienojušies profesionālā teātra un neatkarīgā teātra meistari, un iestudējums šodien piedzīvo pirmizrādi. Šī ir pirmā abu teātru kopīgi iestudētā izrāde.

Vai Latvijai vajadzētu ratificēt Stambulas konvenciju? Vai konservtīvo vērtību piekritēji aizmirsuši, ka dzīvo divdesmit pirmajā gadsimtā? Kā vairojas sliekas? Un visbeidzot - kas kopīgs viendzimuma pāriem un vampīriem? Šos un vēl citus jautājumus risina seši trīsdesmitgadnieki, kurus vieno ģimenes, senas draudzības vai pirmās mīlestības saites, bet šķeļ kardināli pretēji uzskati politikā.

Vienā vasaras naktī, laikā no saulrieta līdz saullēktam minētā kompānija gatavojas kopīgi rīkotām kāzu svinībām, taču nenojauš, ka ilgi gaidītais un priecīgais notikums izvērtīsies nežēlīgā kaujā par labāko iespējamo vērtību sistēmu. Izrāde, kam dots žanra apzīmējums "Kauja pie kritenes. Komēdija", cenšas noskaidrot - kā un vai iespējams rast saprašanos laikā, kad sabiedrībā saduras divas polarizētas pasaules.

“Izrādes centrā ir bērnības draugi, ģimenes locekļi, kuri nonāk vērtību sadursmē. Tā ir hiperbola par realitāti, par raksturiem, hiperbola par sarunām un visbeidzot hiperbola par vidi, kurā tas notiek”, tā izrādē apskatīto tēmu komentē režisore.

Izrādē lomas iejūtas Toms Veličko vai Kaspars Dumburs, Inita Sondore, Mārtiņš Upenieks, Niklāvs Kurpnieks, Alise Danovska, Andris Bulis, Emīls Gilučs, Ričards Murāns un Jānis Silavs.

Izrādes režiju veidojusi Paula Pļavniece, scenogrāfiju um kostīmus -  Klāvs Mellis un Ance Strazda, Muzikālās partitūras autors ir Kārlis Tone, horeogrāfs Rūdolfs Gediņš, bet gaismu mākslinieks – Jānis Sniķers.

Dailesteatris.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu.

Izmantotās sīkdatnes

Pieteikties jaunumiem