Dailes teātris īpaši svin starptautisko bišu dienu

Dailes teātrī nosvinēta starptautiskā bišu diena. Teātra sezona pamazām tuvojas noslēgumam, bet Dailes bitēm jaunā sezona ir sākusies, turklāt ar lielu notikumu.

Uz teātra 11. stāva jumta tika apraudzītas teātra bišu saimes, kas jau trešo sezonu mīt Dailes īpašajos stropos – Skaidrībā, Vienkāršībā un Kaislībā.

“Skaidrība, vienkāršība, kaislība” – šādi skan arī Dailes teātra dibinātāja Eduarda Smiļģa moto.

Šī ir īpaša svētku diena teātrī, garšīgais Dailes teātra bišu medus nu ir atradis ceļu pie skatītājiem, jo turpmāk to varēs iegādāties teātra kasē kā glītu un lietderīgu suvenīru, lai saldinātu teātra apmeklējumu. Arī uz medus burciņām būs norādīts, no kura stropa medus ir ievākts.

Teātra direktors Juris Žagars: "Savā ziņā bites uz Dailes jumta ir simboliskas. Līdzīgi  varam teikt arī par kultūru. Tās klātbūtne ir nepieciešama, lai notiktu katras civilizētas nācijas apputeksnēšanās. Teātris var lepoties ar augstvērtīgu medu, kas nu arī ir pieejams mūsu skatītājiem kā Dailes suvenīrs. Garšīgi, tīri un saldina ikdienu, tāpat kā labs teātris."

Bišu saimes pārrauga dravnieks Uģis Mālnieks: “Dailes teātra apkārtne un visa Rīga ir bagāta ar ziedošiem kokiem, tai skaitā liepām un krāšņām puķu dobēm, kur bitēm darboties. Turklāt Dailes dravas pavasara medus pagājušajā gadā saņēma zelta medaļu kā garšīgākais medus Latvijā.” 

Urbānā biškopība kļūst arvien populārāka daudzās pasaules lielajās pilsētās.  Rīga ir viena no viszaļākajām pilsētām Eiropā, tāpēc Dailes teātris šādi pilsētā ienes vēl vairāk dabas un vienlaicīgi iepriecinās savus skatītājus ar bišu sarūpētajiem produktiem.

Dailes medus no šodienas būs nopērkams teātra kasē, pieejami divi dažādi tilpumi.

Dailesteatris.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu.

Izmantotās sīkdatnes

Pieteikties jaunumiem