Holivudas zvaigzne Džons Malkovičs un izcilā lietuviešu aktrise Ingeborga Dapkunaite atgriezušies Dailes teātrī

Pēc līguma laušanas ar Krievijas fondu “Teritorija” Dailes teātris radis iespēju galveno un noslēdzošo iestudējuma fāzi nodrošināt no pašu ieņēmumiem un ar Latvijas sponsora atbalstu

Dailes teātrī atsākas mēģinājumi Lielās zāles izrādei "Kokvilnas lauku vientulībā", kur lomas atveido divi izcili aktieri - Holivudas zvaigzne, aktieris Džons Malkovičs un izcilā lietuviešu izcelsmes aktrise Ingeborga Dapkunaite. Viens no spilgtākajiem šī brīža krievu režisoriem, kurš šobrīd strādā Eiropā, pazīstamais teātra un operas režisors Timofejs Kuļabins iestudējumā ir pievērsies izcilā franču 20.gadsimta otrās puses dramaturga Bernāra Marī Koltesa daiļradei.

Režisors Timofejs Kuļabins:  “2022. gadā tēma par aizliegto, neizteikto un neatvairāmo pievilcību ir jārisina citādi. Mēs veidojam izrādi par slepenu iekāri, kas ir sodāma un kuru jebkura sabiedrība atzīst par noziedzīgu.”

“Kokvilnas lauku vientulībā” pirmizrāde būs 28. maijā, tai sekos izrādes 29., 30. un 31. maijā. 

Ņemot vērā, ka Covid pandēmijas dēļ noteiktie skatītāju zāles kapacitātes ierobežojumi ir atcelti, skatītājiem vēl ir pieejama daļa biļešu uz vietām, kas ierobežojumu dēļ iepriekš bija bloķētas.

Izrādes “Kokvilnas lauku vientulībā” veidošanas iesākuma fāzi janvārī līdzfinansēja tā brīža Dailes sadarbības partneris un projekta iniciators starptautiskais laikmetīgās mākslas atbalsta fonds “Teritorija”. Līgums ar fondu “Teritorija” tika lauzts tūlīt pēc Krievijas uzsāktā kara Ukrainā. Tagad noslēdzošā iestudējuma fāze tiks nodrošināta no pašu ieņēmumiem, kā arī pateicoties teātra inovāciju partnera “LMT” atbalstam.

Izrāde būs angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

Timofejs Kuļabins

Teātra režisors, kas daudz strādā gan dramatiskajā teātrī, gan operā. Viens no zināmākajiem jaunās paaudzes krievu režisoriem Eiropā. Kā režisors profesionālajā teātrī Timofejs Kuļabins debitējis 22 gadu vecumā, 2006. gadā, kopš tā laika iestudējis aptuveni 30 izrādes gan Krievijas, gan Eiropas teātros, tostarp  Maskavas Lielajā teātrī un Nāciju teātrī, Berlīnē Deutsches Theater, Vupertāles operā, Cīrihes Schauspielhaus teātrī un Minhenes Residenztheater.

Ingeborga Dapkunaite

Teātra un kino aktrise. Aktrises karjeru sākusi teātros Lietuvā, tostarp leģendārā režisora Eimunta Ņekrošus izrādēs. Arvien piedalās starptautiskos teātra un kino projektos, ilgstoši sadarbojas ar angļu un amerikāņu producentiem. Ir filmējusies tādās filmās kā “Neiespējamā misija”( “Mission: Impossible”, 1996.), “Septiņi gadi Tibetā”( “Seven Years in Tibet”, 1997.) un daudzos BBC seriālos. Pēdējos 15 gadus Ingeborga Dapkunaite aktīvi nodarbojas ar labdarību.

Džons Malkovičs

Aktieris, režisors, producents un scenārists. Kino lomas, kas apliecina viņa plašo aktierspēles meistarību, lielisko harismu un tehniku, ir nesušas aktierim pasaules slavu, desmitiem apbalvojumu un vairākas “Oskara” nominācijas. Kino nospēlējis vairāk nekā 70 lomas. Džons Malkovičs kopš 70. gadu vidus pastāvīgi strādā arī kā aktieris un režisors teātros Brodvejā, Londonā, Parīzē un citos lielāko metropoļu teātros, kur viņa skatuves partneri ir pasaules mēroga teātra zvaigznes. Par režisora darbu Malkovičam pasniegta Francijas nacionālā teātra Moljēra balva, kā arī Miltona Šulmana balva Lielbritānijā.

Dailes teātra izrādes “Kokvilnas lauku vientulībā” radošā komanda iestājas pret karu Ukrainā un prasa to nekavējoties apturēt.

Izrādes režisors Timofejs Kuļabins: ”Mani ir satriecis notiekošais Ukrainā. Es nekādi neatbalstu Krievijas valdības rīcību un iestājos pret karu jebkādā tā veidā. Vardarbība un agresija mūsdienu pasaulē var tikai pasliktināt jebkādus politiskus konfliktus. Es izsaku savu līdzjūtību ikvienam, kas cietis no karadarbības, un uzstājīgi aicinu Krievijas varu pārtraukt karu un pāriet uz diplomātiskām pārrunām”.

Dailesteatris.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu.

Izmantotās sīkdatnes

Pieteikties jaunumiem