Par jauniestudējuma “Kokvilnas lauku vientulībā” Dailes teātrī status quo saistībā ar šī brīža situāciju, informējam mūsu skatītājus

Projekta pirmo fāzi šī gada janvārī, proti, dekorāciju ražošanu un pirmā mēģinājuma perioda mākslinieciskās izmaksas līdzfinansēja laikmetīgās mākslas attīstības fonds "Territory" no Krievijas, ar ko pagājušajā gadā vienojāmies par kopprodukciju. Šis posms ir noslēdzies. Mēģinājumus pēc plāna ir paredzēts atsākt maija sākumā.

No 1. marta skatītāju skaits Dailes zālē netiek ierobežots. Apkopojot biļešu ieņēmumus un redzot lielo skatītāju interesi par projektu, varam prognozēt, ka būsim spējīgi projektu finansēt tikai ar mūsu pašu ienākumiem no biļešu tirdzniecības. Patlaban nav iemeslu, lai pirmizrāde maija beigās būtu finansiāli apdraudēta.

Izrādes režisors T. Kuļabins patlaban strādā Prāgā un maijā viņam ir plānots turpināt darbu Dailē pie "Kokvilnas lauku vientulībā".

Šonedēļ mākslinieciskā komanda, ieskaitot atslēgas personas šajā projektā, aktieri Dž. Malkoviču un I. Dapkunaiti un režisoru T. Kuļabinu lems, kā strādāt tālāk, lai projektu varētu veiksmīgi pabeigt.

Esam pārliecināti, ka lieliski iecerētais starptautiskais projekts, ar Dž. Malkoviču un I. Dapkunaiti galvenajās lomās, notiks kā plānots. Biļešu tirdzniecība uz papildu vietām, kas būs pieejamas pateicoties ierobežojumu atcelšanai, tiks sākta, kad būs pilnībā apzināti projekta īstenošanas nosacījumi.

Un ir tikai pašsaprotami, ka mēs nepieļausim neviena mākslinieka vai kopprodukcijas partnera sadarbību ar mūsu teātri, ja viņš atbalsta Krievijas īstenoto karu Ukrainā.  

Dailesteatris.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu.

Izmantotās sīkdatnes

Pieteikties jaunumiem