Publikācijas

Atsauksmes

Pievienot komentāru
Pievienot

Anita Kivleniece 12.03.2024 23:21
Lieliska izrāde!Brīnišķīgs režisora darbs un visu aktieru sniegums.Paldies par izrādi un emocijām ko guvu.
Leo Rage 14.02.2024 23:15
Kad forma neatbilst saturam...Izniekota lieliska luga.
Marlēna Alstere 29.12.2023 11:13
“Nestrīdamies, ja abi steidzamies. Labiem strīdiem vajag laiku.”

Kaukāziešu krīta aplis. Nosaukums varētu likt domāt, ka priekšā trīs garas, emocionāli smagas stundas… bet nebūt ne. Dinamiska, krāšņa, spilgta. Patiesības, kas aktuālas visos laikos - pasaules netaisnības, nauda ir vara, sociālās nevienlīdzības un pāri visam - īsta mīlestība. Viss smagums savīts ar grandioziem tēliem, humora devu, ironiju piedod izrādei vieglumu, vienlaikus prāta nostūrī raisoties domām par redzētā neizbēgamo aktualitāti un aizķeroties trāpīgajiem citātiem. Šo izrādi noteikti ierindoju savā šī gada TOP3.
Aija Burkevica 15.12.2023 00:47
Spēcīga izrāde, izcila aktieru saspēle, savstarpēja uzticēšanās un drošinājums (aina ar brūkošo tiltu, tik skarbi reālistiska, Grušas trauslums un spēks izcili pasniegts). Paldies!
Dailes teātris 20.10.2023 12:49
(No Facebook) Guntis Rozenbergs 18.10.2023.
Absolūti labākā pēdējā laika izrāde!
Bertolda Brehta Kaukāziešu Krīta Aplis gruzīnu režisora Datas Tavadzes talantīgā režijā burtiski norauj jumtu! Izcils saturs apvienojumā ar brīnišķīgu aktierspēli visas 3 stundas tura savā varā. Skatītāju aplausi un gaviles izrādes beigās ir spilgts apliecinājums tam, ka šī izrāde Dailes teātrī nenoliedzami ir NOTIKUMS un pat aizvadītās sezonas krāšņākais zieds. Un, ja Spēlmaņu naktī šī izrāde iegūs labākās Gada lielās formas izrādes laurus, tas būs tikai taisnīgi. Un arī ja par gada labāko aktrisi otrā plāna lomā atzīs Ilze Ķuzule-Skrastiņa un par labāko jauno skatuves mākslinieci - Milēna Miškēviča, arī tas būs 100% pelnīti. Ķuzule ir nepārspējama vīramātes lomā, tas ir filigrāni un spīdoši, bet Miškēvičas Gruše, kas cīnās par bērna dzīvību, ir īsta pērle! Arī cita jaunā aktrise Katrīna Griga izrādē valdzina. Vita Varpina aktrises talants mirdz tiesnieša Azdaka lomā. Protams, var strīdēties, kāpēc režisoram vajadzēja, ka sievietei jāspēlē vīrieša loma, bet teātra prīma ar to teicami tiek galā. Artūrs Skrastiņš arī šajā izrādē apliecina, ka ir absolūts Dailes grands. Vispār uzteicama ir pilnīgi visa aktieru komanda, kuras lielai daļai izrādē jāspēlē vairākas lomas, bet veikums ir katram atsevišķi un visiem kopā - spīdošs. Arī Niklāvs Kurpnieks, kuram izrādē daudz jāklūp, jākrīt, jāgāžas un beigās izdodas tikt pie vārdu plūdiem advokāta lomā. Vārdu sakot, ar Vikija Valdmane-Rozenberga esam stāvā sajūsmā par Kaukāziešu Krīta Aplis. Izbaudījām lugas idejisko spēku, to, ka mīlestība ir visustiprākā un ka godīgums ilgtermiņā tomēr triumfē. Smējām, skumām, līdzpārdzīvojām. Poētiska leģenda. Farss. Lieliska sajūta pēc izrādes. Apkaļceļā autobusā sēdējām blakus zēna lomas atveidotājam Emīlam Juhanam Bahmanim. Jauki parunājāmies - gudrs puika, kam patīk teātris. Spēlē arī Leopoldštatē. Paldies, Daile! ĻOTI patika. Un jāpiebilst, ka lugai ir sulīgs teksts - to tulkojusi dzejniece Mirdza Ķempe.
Maris Karklins 19.10.2023 16:31
Nedrīkst pirkt biļetes nedēļu pirms izrādes. Pilnīgi nekas neuzrunāja, šoreiz pat aktieru spēle nelikās īpaša. Šausmīgi garlaicīga, gribējās iet prom jau pēc pirmā cēliena, bet nu kaut kā nosēdēju līdz galam, laikam nostrādāja latviešu izslavētais skopums, un, kur tad nu savā dzimšanas dienā skriesi, ja reiz esi atnācis uz teātri! Nezinu vai zālei briesmīgi, kas patika, sēdēja klusi, aplaudēja arī pašķidri, kādam jau iespējams patīk, bet nu tas ir 1 no 1000, un tas tūkstotis ir no pastāvīgajiem teātra apmeklētājiem. :)) Taisiet lūdzu kaut ko interesantāku!
Vanda Veneranda 18.10.2023 12:47
Neparasta izrāde. Daudz komisku un formas ziņā asprātīgu ainu. Teatrālisma dēļ man līdzpārdzīvojumu gan neradīja.
Sajūsmināja I.Ķuzules-Skrastiņas vokāls ar vēdekli! Milēna Miškēviča ir ar potenciālu.
Paldies! :)
Ilvija Rimša 18.10.2023 10:25
Beidzot pēc ilgiem gadiem izrāde, kas mani aizkustināja, pārsteidza utt.! Visi aktieri izcili, mūzika, scenogrāfija, režija! Īpaši - Dumburs, Ķuzule-Skrastiņa, Vārpiņa, Miškēviča! Bravo!
Ita Nono 15.04.2023 17:22
Vita Vārpiņa, Bravo un vēlreiz Bravo! Kaut izcili nospēlēja visi! Paldies režisoram par tik atraktīvi un dziļi uzvedot Brehtu
Līva Dāce 02.04.2023 21:13
Izrāde ar ļoti dziļu jēgu. Sevišķi mūsdienās, kad blakus norit karš. Iespējams, ka pēc šī bezjēdzīgā kara uzzināsim līdzīgu stāstu, līdzīgu sāpi, kas jau parādās pie aprisēm. Kā teica izrādē:"Pēc kara vadoņi viens otram paspiež rokas, bet mirst kareivji". Lieliska aktierspēle. Ļoti patika gan Skrastiņš, gan Vārpiņa, bet visvairāk jaunā aktrise- Milēna Miškēviča. Bravo!!!!
Anda Rinke 29.03.2023 12:09
Redzu,ka man netraucē,ja sieviete tēlo vīrieti.Šajā izrādē Vārpiņas tēls ir visiespaidīgākais! Brands nepatika,jo tika mainīta autora doma.
Sintija Meijere 27.03.2023 15:09
Dulla, moderna, bet ļoti laba izrāde. Un lai arī rakstīta par citiem laikiem, aktualitāti nav zaudējusi arī mūsdienās.
Ļoti uzrunāja jaunā aktrise Milēna Miškēviča. Vita Vārpiņa arī spoža.
Paldies!
Dailes teātris 27.03.2023 09:37
(No Facebook) Inese Libere (25.03.2023.)
Izrāde ar dziļu jēgu, ir daudz ko pārdomāt. Lieliski aktieri, ir super pērles. Uz izrādi devos ar pārdomām, vai patiks. Viss redzētais pārliecināja, ka noteikti iesaku! Ir vērts redzēt!
Dailes teātris 27.03.2023 09:34
(No Facebook) Ilona Bagele (25.03.2023.)
Paldies aktieriem un mūziķiem par izcilo sniegumu! Bravo!
Dailes teātris 27.03.2023 09:34
(No Facebook) Baiba Ugore (25.03.2023.)
Liels, Liels Paldies izrādes veidotājiem, aktieriem un mūziķiem par fantastisko izrādi
Dailes teātris 27.03.2023 09:33
(No Facebook) Ingrīda Burāne (25.03.2023.)
Paldies. Izrāde, kura būtu jāredz katram.
Dailes teātris 27.03.2023 09:32
(No Facebook) Sandraa Sandra (26.03.2023.)
Spēcīga izrāde ar lielisku aktierspēli un filosofisku noskaņu, kura liek domāt un analizēt. Izrāde ar pēcgaršu, man ļoti patika.
Dailes teātris 27.03.2023 09:32
(No Facebook) Andrejs Volmārs (26.03.2023.)
Kolosāla izrāde.
Dailes teātris 27.03.2023 09:31
(No Facebook) Areta Lurie (26.03.2023.)
Liels, liels paldies izrādes veidotājiem. Brīnišķīga režisora koncepcija un aktierdarbi ( Milēna Miškēviča, Vita Vārpiņa - izcilas), bezgala skaista mūzika, augsti profesionāls mūziķu darbs. Tērpi. Visa izrāde kopumā tiešām pārliecina par lugas vēstījumiem. Cilvēka vājums un spēks. Apziņa, zemapziņa un sirdsapziņa. Mīlestība visās tās izpausmēs. Vēlreiz paldies. Bija patiess baudījums.
Dace Baltina 26.03.2023 18:27
Vakar bijām uz Kaukāziešu krīta apli Dailes teātrī. Kopumā man patika, ir vērts noskatīties. Iespējams es būtu šo to izmetusi un īsinājusi, bet arī šādā redakcijā izrāde uzrunāja. Man nav saprotama Dailes teātra virzība uz dzimumu maiņu lugās, kad vīrieša lomu (tēlu) spēlē sieviete, bet Vita Vārpiņa ar šo uzdevumu lieliski tika galā. Ļoti patika galvenās lomas tēlotāja. Labs uznāciens. Patika arī Skrastiņš. Visā visumā labs ansamblis kopumā.
Stāsts būtībā vecs kā pati pasaule - Zālamana taisnā tiesa par to, kam pieder bērns, bioloģiskajai mātei vai sievietei, kas riskējot ar visu, kas tai ir, pat savu dzīvību, ir to pažēlojusi nosargājusi un izaudzinājusi. Nemaz nezināju, ka šis bībliskais sižets vēl senāk bija aprakstīts arī ķīniešiem. Brehts lugas darbību ir pārnesis uz it kā Sakartvelo (Gruzijas oriģinālais un vēsturiskais pirmskrievu nosaukums) kaut kādā nesenākā pagātnē.
Man patika scenogrāfija, režija. Nu tērpi un mūzika kā kurā brīdī, bet vismaz nebija nekas galīgi uz nerviem krītošs.
Smaga tēma, bet gaišs atrisinājums, tādēļ izrādei beidzoties palika tomēr tīkama pēcgarša. Satiku paziņu, kura teica, ka drūms sižets un drūma izrāde. Es tā neteiktu. Jā, uz skatuves dominēja melnā krāsa, bet taisnība bija koši sarkana.
Katrā ziņā šī ir skatāma Dailes izrāde no pēdējo gadu piedāvājuma.