Spēlmaņu nakts balvas sadalītas. Gada izrāde - SMIĻĢIS

2021. gada 23. novembrī, Eduarda Smiļģa 135. dzimšanas dienā, DAILES Lielajā zālē tika  apbalvoti aizvadītās teātra sezonas izcilākie iestudējumi un individuālie sniegumi.

Mums ir liels prieks par žūrijas novērtējumu un lepojamies ar savējiem!

GRAND PRIX (Gada izrāde) – “SMIĻĢIS”, režisors Viesturs Kairišs.

Spēlmaņu nakts balva aktrisei Ievai Segliņai par Raiņa lomu izrādē “SMIĻĢIS- precīzā formā atklātu ģēnija trauslo būtību, par lomu, kas veidota, bijību saliedējot ar aktierisku drosmi.

Spēlmaņu nakts balva scenogrāfei Ievai Jurjānei un režisoram Viesturam Kairišam par kopdarbu izrādē “SMIĻĢIS, režijas un scenogrāfijas absolūtu saplūsmi, radot iestudējumu vizuālā teātra estētikā.

Spēlmaņu nakts balva vizuālajiem māksliniekiem Dzudzilo Kristai un Reinim un video māksliniekam Andrāšam Juhāsam (András Juhász) par izrādes “DEGUNRADŽI” vizuālo tēlu. Vizuālu piedzīvojumu, ievedot skatītāju absurda komiskajās un šausminošajās dzīlēs; par filigrānu video mākslas un scenogrāfijas saplūsmi, radot vienotu skatuves telpu.

Spēlmaņu nakts balva aktrisei Vitai Vārpiņai par Rutes Vulfas lomu izrādē “ĀRSTS, smalku un drosmīgu aktrises darbu, filigrāni atklājot sarežģīta raksturu pretrunīgu ētisku dilemmu krustcelēs.

Tā pat priecājamies par režisoru Dmitriju Petrenko un scenogrāfi un kostīmu mākslinieci Mariju Ulmani, kas šajā sezonā DAILĒ ir veidojuši izrādes "ZEMDEGAS" Lielajā zālē un "MONSTRS" Stikla zālē. 

Spēlmaņu nakts balva Dmitrijam Petrenko par procesuālu domāšanu repertuāra veidošanā un darbā ar aktieriem, kas ļauj izkāpt no komforta zonas un apgūt vēl nezināmas profesionālās teritorijas, tādējādi pulējot un asinot aktieru profesionālos ieročus.

Spēlmaņu nakts balva scenogrāfei un kostīmu māksliniecei Marijai Ulmanei – par spilgtu un profesionāli pārliecinošu jaunākās scenogrāfu paaudzes reprezentāciju, iekļaujoties stilā atšķirīgās izrādēs un saglabājot personisko rokrakstu.

Dailesteatris.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu.

Izmantotās sīkdatnes

Pieteikties jaunumiem