Publikācijas

Atsauksmes

Pievienot komentāru
Pievienot

Dailes teātris 15.04.2024 16:34
(No Facebook) Dace Vētra (24.04.2024.)
“Meistars un Margarita” Dailes teātris. Izcili aktierdarbi (arī fiziski grūtas statiskās pozas visas izrādes garumā), tehnoloģijas un ekrāni, moderna scenogrāfija un laba mūzika. Savdabīgs igauņu režisoru rokraksts. Ja vienā teikumā - visi esam statisti šai dzīvē, ko sauc par ballīti pie Volanda. Jauks papildinājums izrādei ir gleznu galerija 2. stāva foajē. Programmiņā interesanti fakti no Bulgakova biogrāfijas un slavenā romāna saistība ar Rīgu. JĀREDZ.
Dailes teātris 15.04.2024 16:30
(No Facebook) Eduards Juhņevičs (23.04.2024.)
Absolūts šedevrs, kas stāv pāri visiem genderiem, impērijām, globālistiem, cilvēku nopotētējiem un kara kurinātājiem!
Dailes teātris 15.04.2024 16:27
(No Facebook) Anda Čakša 23.03.2024.)
Meistars un Margarita - viena no sezonas gaidītākajām pirmizrādēm, neraugoties uz šķēpu laušanu par tās nepieciešamību mūsu teātru repertuārā! Daudzslāņaina, jaudīga, izaicinoša, līdz pēdējai niansei aktuāla. Ar neaizmirstmiem, manuparāt, ikoniskiem aktierdarbiem. Mana teātramīļa prognoze - ir dzimusi izrāde, kurai būs daudz Spēlmaņu nakts nomināciju, balvu un skatītāju sprints pēc biļetēm, tiklīdz tas nonāks pārdošanā. Paldies, Dailes teātrim un visai radošajai komandai!
Dailes teātris 15.04.2024 16:22
(No Facebook) Juris Lapiņš
Izcila, mūsdienīga izrāde par šī brïža pasauli, vērtībām, cilvēka būtību. Perfekta aktierspēle. Tehnoloģiski strauji progresējoša tehniskā puse: video, skaņas, gaismas! Paldies!
Dailes teātris 15.04.2024 16:19
(No Facebook) Arnis Blodons (14.04.2024.)
Biju uz "Meistars un Margarita". Skolas gados pirmo reizi izrāvu Bulgakovu vienā piegājienā. Lasīju līdz agram rītam. Pēc armijas veicu otro piegājienu. Trešo reizi iemetu skatu pirms gadiem piecpadsmit. Par izrādi bija recenzijas , ka garš pirmais cēliens un, ka otrais esot dzīvāks. Paziņu komentāri -" nu skaties, tas nav tas, ko tu iedomājies". Teikšu tā, grāmatas sajūta nodota precīzi.Lai sajustu izrādes garšu, ir jābūt lasījušam romānu. Un nedaudz( minimālos pamatos) jāzina mākslas vēsture. Vismaz populārā pārskatā, lai i izprastu Volanda balles attainojumu. Īsumā , biju sagatavojies modernisma suņa murgiem, bet dabūju smalku izrādi, ar izcilu scenogrāfisko risinājumu, labiem tēlojumiem, Skrastiņš, Krūzkops, Viļčuka, Segliņa, Grāvelis. Izcili. Kopumā esmu pateicīgs savai otrajai pusei, kura nopirka biļetes un aizveda uz šo izrādi. Un paldies teātra trupai par foršo, teatrālo vakaru!
Dailes teātris 15.04.2024 16:17
(No Threads) kara_liene_ (14.06.2024.)
Vakar @daile.lv piedzīvoju sava mīļākā klasikas darba "Meistars un Margarita" augsta līmeņa dramatizējumu. Bravo aktieriem un drosmīgai režijai, kura līdz sīkām niansēm nodeva Bulgakova vēstījumu!
Dailes teātris 15.04.2024 16:13
(No Twitter) Gatis Kokins @GatisKokins (13.04.2024.)
Ojaso un Semperes M&M @daile_lv ir kā otrais atvasinājums no Sv.Rakstiem: sākumā paplosījies Bulgakovs un tad igauņi. Zudušas koordinātes, nav svarīgs ātrums, paātrinājums nosaka visu. Skarbi un apbrīnojami tehnoloģiski!
Dailes teātris 15.04.2024 16:12
(No Twitter) Kristaps Baņķis @AstrologiLv (14.04.2024.)
Meistars un Margarita @daile_lv ir liels piedzīvojums un līdzpārdzīvojums, pirmkārt, jau aktieru tēlojumam kā viņi visi fiziski tās "uz pauzes" "ierāmējamas" kustības un dzīvās mīmikas dabū gatavas (mani kārtējie žetoni man mīļajām Skrastiņu un Krūzkopu-Segliņu ģimenām, pārsteidzošajai DT jaunaktrisei Viļčukai un kopumā, ja teju visiem). Vai teju 4h izrāde bija par garu?- jā savas 30 minūtes noīsinātu. Vai es visu saturiski jēdzienisko vēstījumu sapratu - nē, ne visu! Un, ja godīgi, daudz kā šķita līdzīgs ROTKHO skatuviskajam izpildījumam. Kopumā piepildīts teātra apmeklējums (specizstādei dodu speciālu žetonu) un noteikti skatuvisks notikums, kuram jābūt arī Spēlmaņu nakts nomināciju birumam. Ieteikums apmeklētājiem tuvāk par 5. rindu nesēdēt, jo ekrāns ir augstu gaisā un uz to būs daudz jāskatās. Un, šķiet, fiksēts garākais + miesiski virpuļojošākais neatrautais skūpsts latviešu teātra vēsturē ;) DT aktieri, jūs esat pārcilvēki! :)
Džesija Safonova 15.04.2024 09:16
Sākšu no otra gala. Prom ejot noklausītās replikas : jāiet iedzert; jāiet uz baznīcu nolikt svecīti; es gandrīz neko nesapratu, bet man patika. Pati par redzēto domāju otro dienu. Apbrīnojami, cik perfekti igauņu režisori ir sadalījuši lomas! Apbrīnoju mūsu aktieru drosmi, profesionālismu un atdevi ar kādu viņi strādā. Liels prieks par Madaru Viļčuku, vēl viena krāšņa pērle Dailes teātrī. Spēcīga izrāde.
Signe Sedliņa 23.03.2024 23:06
Lieliska izrāde visās šķautnēs! Tehniskais risinājums un scenogrāfija - pasaules līmenī. Aktieru spēle, mīmika un kustības - izcili! Īpaši patika Meiers, Krūzkops un Kurpnieks, kas šajā izrādē man lika mainīt priekšstatu par šo aktieru kvalitāti. Viļčuka - perfekts papildinājums Dailes trupai. Bet arī pārējo aktieru priekšā paklanos! Lielisks darbs!