Sāksies biļešu pārdošana uz izrādēm MAIJĀ un JŪNIJĀ

No otrdienas, 10. marta, pārdošanā būs pieejamas biļetes uz Dailes teātra izrādēm maijā un jūnijā. To vidū arī pirmizrādes – “Trīs draugi” Lielajā zālē un “Blokmājas DONS KIHOTS” Kamerzālē, kā arī dzejnieka Māra Čaklā 80 gadu jubilejai veltīts koncerts. Pārdošanā ir arī “Sezonas noslēguma ballīte – 6. sērija”.

27. maijā Lielajā zālē pirmizrāde būs iestudējumam “Trīs draugi” Regnāra Vaivara režijā. Dailes teātra “Trīs draugi” ir Regnāra Vaivara luga, kas tapusi, iedvesmojoties no Ēriha Marijas Remarka un pēc viņa romāna motīviem. “Reiz dzīvoja trīs draugi, kuri nicināja dzīvi, līdz vienā skaistā dienā viņi satika meiteni, kuru visi trīs iemīlēja. Un pēc tam iemīlēja arī dzīvi. Lūk, cik vienkārši. Tas ir brīnišķīgs sākums pavasara pasakai. Bet kas ar viņiem notiks, kad sāksies rudens?” tā lugu raksturojis R. Vaivars.

Lomas atveidos Lauris Dzelzītis, Kaspars Zāle, Gints Grāvelis, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Imants Vekmanis, Inga Siliņa, Lelde Dreimane, Ieva Florence, Gints Andžāns, Anete Krasovska, Niklāvs Kurpnieks, Mirdza Martinsone, Artis Robežnieks, Mārtiņš Upenieks un Andris Bulis.

Pēdējais šīs sezonas iestudējums Kamerzālē būs Artūra Dīča “Blokmājas DONS KIHOTS”, ko iestudēs Gundars Silakaktiņš. Pirmizrāde būs 30. maijā.

Parasta mikrorajona tipveida blokmājā ir dzīvoklis, kura durvīm garām ejot, kaimiņi parasti mazliet pieliek soli. Ir labāk nezināt, ko aiz tām dara dzīvokļa vientuļais iemītnieks, kurš sevi dēvē par Jautājuma zīmi, pat tad, ja par pasaules drīzo likteni viņš zina ko tādu, ko nezina neviens cits. Toties Viktors šīm durvīm garām paiet nedrīkst. Viņa ikdienas darbs ir pārbaudīt elektrības skaitītāja rādījumus, lai gan pašam mājās viss jūk un brūk. Ticis iekšā dzīvoklī, Viktors kļūst par Jautājuma zīmes ķīlnieku un līdzzinātāju, un viņam ir tieši viena stunda laika, lai kopā ar stipri savādo blokmājas donkihotu glābtu pasauli.

Šajā mūsdienu traģēdijā Jautājuma zīmi atveidos Dainis Grūbe, bet elektrības kompānijas darbinieka Viktora lomā iejutīsies Lauris Subatnieks.

3. maijā Lielajā zālē izskanēs dzejnieka Māra Čaklā 80 gadu jubilejai veltīts koncerts “Gribu pamosties dzīvs”. Māris Čaklais, viens no 20. gadsimta sešdesmito gadu latviešu dzejas “jaunā viļņa” vadošajiem dzejniekiem ir radījis vairākus simtus dzejoļu, kas vēlāk pārdzimuši mūzikā. To vidū ir gan latviešu solo un kora dziesmas, teātra un kino mūzika, gan estrādes un rokmūzikas dziesmas. Par godu Māra Čaklā astoņdesmitajai jubilejai Dailes teātrī top koncerts ar zīmīgu nosaukumu “Gribu pamosties dzīvs”. Tieši tā Māris Čaklais nosauca savu pirmo dzejas krājumu, kas kā “ideoloģiski nepieņemams” tā arī palika neizdots. Koncertā piedalīsies Dailes teātra aktieri un mūziķu grupa Jura Vaivoda vadībā. Koncerta režisors ir Gundars Silakaktiņš.

Pārdošanā jau šobrīd ir pieejamas biļetes uz četriem koncertiem “Sezonas noslēguma ballīte – 6. sērija” 9., 10., 11. un 12. jūnijā. Dailes teātra sezonas noslēgumā aktieri atkal satiksies jautrā ballītē, kas jau kļuvusi par tradīciju. No smiekliem līdz nopietnībai un atkal atpakaļ... Protams, ekskluzīvi – tikai dažos koncertos!

Lai padarītu mazajiem skatītājiem pieejamāku režisora Intara Rešetina iestudēto izrādi “Inspektors Tutū”, 13. maijā tā tiks pārcelta uz Lielās zāles skatuvi.

Šīs sezonas pēdējā izbraukumā Dailes teātra trupa dosies 8. maijā, kad iestudējumu “Nepanesami ilgi apskāvienibūs iespējams noskatīties Kultūras centrā “Siguldas devons”. 

 

Maija repertuārs - ŠEIT

Jūnija repertuārs - ŠEIT

Dailesteatris.lv tiek izmantotas sīkdatnes. Tās ļauj jums ērti lietot vietni, bet mums analizēt apmeklējumu.

Izmantotās sīkdatnes

Pieteikties jaunumiem