Publikācijas

Atsauksmes

Pievienot komentāru
Pievienot

Maija Linde 05.10.2023 15:05
Savulaik ir redzētas Pētera Pētersona sarakstīto lugu izrādes. Tās tam laikam bija kas neparasts, prasīja ieklausīšanos un līdzi domāšanu. "Poēmā par spēlmani" tomēr gribējās vairāk saprast kopsakaru. Jaunie aktieri, varēja redzēt, daudz strādājuši ar režisoru un iedziļinājušies materiālā, tādēļ visu izpilda ar lielu pārliecību un azartu. Tomēr es īstu baudu no tā neguvu. Izņēmums kora brīnišķīgie dziedājumi.
Dailes teātris 02.10.2023 09:07
(No Twitter) Oskars Kaulēns @Oskars_Kaulens (01.10.2023.)
“Poēma par spēlmani” @daile_lv ir vizuāli tīrs mākslas darbs. tieši mākslas darbs, nevis izrāde. lai gan konteksta zināšanu trūkums liedza iespēju saprast visu uz skatuves notiekošo, priecājos par skaistumu un tīrību, ar kādu tiek izstāstītas mākslinieka un skatuves attiecības.
Dailes teātris 02.10.2023 09:06
(No Twitter) Valters Bruss @Valters_Bruss (01.10.2023.)
Vakar @daile_lv “Poēma par spēlmani”. Oda talantam, radīšanai, atzīšanai un vientulībai. Par meistara ceļu pie skatuves un pietuvošanos tai. Tāds harmonisks, iespaidīgs kopdarbs no visiem iesaistītajiem. Paldies, bija jauki!
Andis 29.09.2023 22:40
Kārtējais Kairiša kunga murgs. Nezinu varbūt kāds saprata, par ko īsti izrāde bija. Pilnīgi bezsakarīgs murgojums kopā ar kori. Galvenais, ka pa lēto var uztaisīt. Nevajag ne skatuves dekorācijas, ne aktieriem tērpus. Izrāde vienā cēlienā, lai skatītāji nevar aizmukt. Daži no malējām sēdvietām tāpat pamanījās aiztīties. Man nesanāca. Nav pirmā reize, kad pēc mākslinieciskā direktora kunga izrādēm gribas izskriet cauri teātra sienām. Cik ilgi izbrauks uz veciem lauriem un piepulcēs pilnu zāli. Gan jau skatītāji drīz sapratīs. Nav brīnums, ka aktieri pamet teātri.